Vänskap är bästa medicinen

Sitter och gnetar med en idé jag försöker få ihop till en artikel. Timmen är sen och jag vill helst av allt gå och lägga mig. Men ämnen intresserar mig. Mycket. Det jag vill göra är att få ihop en text om vänskapens goda inverkan på livet – på trivsel, hälsa, ekonomi.

Det finns en hel del undersökningar som tydligt visar de positiva effekterna av vänskapsrelationer ur flera olika perspektiv och min vinkel tänkte jag skulle vara att nära, djupa kompisrelationer är något som alla män – och kvinnor – behöver prioritera.

Tjejer är ju bättre på det här, sägs det. Men är det så? Och är det en generationsfråga? Många yngre män jag känner har nära, starka kompisrelationer på ett sätt som många äldre män inte skulle kunna ens fundera på.

Så, det gör jag just nu. Vad gör du?

 

Prenumerera på information om Skilsmässokalendern!

Bli bland de första att få reda på nyheter om Skilsmässokalendern genom att anmäla dig som prenumerant till nyhetsbrevet. Då får du, t.ex. inbjudningar till bokpresentationer och andra evenemang som är kopplade till boken.

2 Responses to “Vänskap är bästa medicinen”