Boktips för bättre samtal

Jag har läst många, många böcker när jag skrev Skilsmässokalendern och en av dem som jag ständigt återkommer till: “Om konsten att samtala”. Jag gillar den för att den hjälpt mig att förstå hur ett riktigt samtal faktiskt går till – och vitsen med det.

När man är inne i en så uppslitande fas i livet som en skilsmässa kan vara, är det lätt att glömma bort hur viktigt det är att vi faktiskt lyckas mötas över våra konflikter och skilda åsikter. Samtalet är vårt bästa verktyg för att kunna förstå varandra och gå vidare.

Boken är både resonerande och konkret. Den ger exempel på tekniker och verktyg man kan använda för att hantera samtalet på ett konstruktivt sätt. Det gillar jag. Den öppnar också för ett medmänskligt perspektiv, vilket är nödvändigt för att den, eller de, man samtalar med ska uppleva att det är på riktigt. Att engagemanget att förstå och mötas faktiskt finns.

Ett samtal kan aldrig resultera i att en relation blir bättre om inte alla inblandade vill det, men den som går in i samtalet med öppna sinnen och väl förberedd har i alla fall gjort sin bit av arbetet.

 

IMG_5220

Prenumerera på information om Skilsmässokalendern!

Bli bland de första att få reda på nyheter om Skilsmässokalendern genom att anmäla dig som prenumerant till nyhetsbrevet. Då får du, t.ex. inbjudningar till bokpresentationer och andra evenemang som är kopplade till boken.

No comments yet.

Leave a Reply