Tips för att överleva 1: Titta vi flyger

Det finns perioder under en skilsmässa när livet verkligen är tungt. De hemske beskeden kommer tätt och man pressas till en situation där man inte tror att eländet kommer ta slut. Att det kommer att fortsätta vara lika jävligt för evigt. Det är bara att acceptera sin sorg, sin ensamhet och sin utsatthet – för den försvinner inte bara för att man försöker lura sig själv att livet är OK. Istället kan man balansera eländet genom att ladda med lite positiv energi istället.

Det brukar jag göra – oavsett om det gäller en skilsmässa eller en förkylning. Jag har en räddningslista med filmer och låtar som jag inte kan stå emot. Det är bara att resignera – jag kommer åtminstone att börja fnissa och då går det inte att se bara det svarta längre.

Jag har några favoritfilmer jag inte vill sätta framför varandra – alla är lika roliga på sina olika sätt. Du behöver inte alls gilla de här filmerna och du kanske till och med att de är fåniga (vilket de är). Men gör din egen lista. Sätt ihop din egen livlina. Börja skratta. Det hjälper!

Titta vi flyger från 1976.

Vad ska jag säga – helt galet roligt och det slutar inte vara det.

Prenumerera på information om Skilsmässokalendern!

Bli bland de första att få reda på nyheter om Skilsmässokalendern genom att anmäla dig som prenumerant till nyhetsbrevet. Då får du, t.ex. inbjudningar till bokpresentationer och andra evenemang som är kopplade till boken.

No comments yet.

Leave a Reply